Bij langdurig verzuim is een  arbeidsdeskundig onderzoek spoor 1 & 2 een vast onderdeel binnen de richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Wat wordt onderzocht?

Als een werknemer langere tijd ziek is, is het belangrijk om advies in te winnen over de re-integratiemogelijkheden. Bij een arbeidsdeskundig onderzoek maakt de arbeidsdeskundig een weging tussen de belasting van de functie en de belastbaarheid van de werknemer. Rekening houdend met diens fysieke, mentale en sociale conditie.

Aan de hand van deze weging en de wetgeving rond re-integratie geeft de arbeidsdeskundige antwoord op de volgende vragen:

  • Kan de werknemer terugkeren in zijn eigen werk?
  • Kan het eigen werk worden aangepast?
  • Kan de werknemer re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?
  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de werknemer naar ander werk bij een andere werkgever te begeleiden?

De arbeidsdeskundige geeft advies over hoe de re-integratie het beste vormgegeven kan worden. Re-integreren bij de eigen werkgever wordt spoor 1 genoemd. Re-integreren bij een andere werkgever wordt spoor 2 genoemd.

Arbeidsdeskundig onderzoek inplannen?

Vul dan het aanvraagformulier in! Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via: 024 – 750 05 47 of mail naar: salessupport@ardosz.nl 

Direct en snel aanvragen

  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database van ArdoSZ. Je kunt te allen tijde je gegevens laten wijzigen dan wel laten verwijderen. Daarvoor kun je alsmede gebruik maken van het contactformulier. Je gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld, tenzij anders aangegeven. Je gegevens worden op beveiligde servers in Nederland opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar ons Privacy Statement onderaan de website.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.