Investeren in preventie: dat is goed werkgeverschap én levert geld op!

Het preventief medisch onderzoek (PMO) of het periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) is een basiselement voor je organisatie. Hiermee benut je optimaal het beschikbare werkvermogen van je werknemers. Naast het feit dat je voldoet aan de wettelijke verplichting, identificeer je problemen en verzuimveroorzakers binnen je organisatie. Je ontvangt niet alleen een managementrapportage, we voorzien je ook van passende adviezen om de preventieve aanpak in uw organisatie te versterken en een interventiematrix op te stellen.

Preventie loont

Onderzoekt toont aan dat iedere in preventie geïnvesteerde euro, na twee jaar maar liefst 2,5 euro oplevert voor je organisatie. Het loont dus om in te zetten op preventie en vitaliteit (bron: RIVM/NIGZ). Het PMO/PAGO is één van de meest effectieve instrumenten om verzuimdaling te realiseren, werkvermogen te verhogen en aandacht te besteden aan de vitaliteit van je medewerkers.


De voordelen op een rij:

  • Eén euro investeren betekent na twee jaar 2,5 euro incasseren, mits het onderzoek effectief wordt ingezet. De consultant van ArdoSZ kan je hier op de juiste manier in begeleiden. ArdoSZ heeft een eigen visie op effectieve inzet. Geen hagelschieten, maar maatwerk leveren.
  • Het inzetten van een PMO en/of PAGO beïnvloedt de vitaliteit van je werknemers waarmee het verzuim daalt, de productiviteit omhoog gaat, er veiliger wordt gewerkt en je personeel in staat is om langer door te werken. Met name het laatste punt is actueler en daarmee relevanter dan ooit.
  • Als organisatie toon je aan dat je geeft om de gezondheid van je medewerkers. Goed werkgeverschap. Dit zorgt voor meer betrokkenheid, loyale en gemotiveerde medewerkers binnen je organisatie.
  • Je voldoet met een PMO of PAGO aan de wettelijke verplichting omdat je als organisatie verplicht bent om werknemers periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden. Belangrijk, maar lang niet zo belangrijk als bovenstaande punten. ArdoSZ ziet het als een belangrijk onderdeel van organisatieontwikkeling, om van daaruit verdere stappen te ondernemen.


Verzuim verlagen, werkvermogen verhogen

Wij bieden onze klanten ondersteuning in het opzetten van een eigen preventief beleid. Door bruggen te bouwen, elkaar op te zoeken en kennis en ideeën uit te wisselen, komen we tot preventieve adviezen die verzuim verlagen en het werkvermogen van medewerkers verhogen. Dit start met het uitvoeren van een PMO of PAGO.

Direct een offerte ontvangen of een PMO afspraak inplannen? 

Vul dan ons contactformulier in. Een van onze accountmanagers neemt binnen één werkdag contact met u op voor een offerte op maat.

Liever eerst meer weten over een PMO & PAGO? Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op met Consultant Bart 024 750 11 25 of Bart.kremer@ardosz.nl