ArdoSZ is dé partner voor organisaties die daadkrachtige ondersteuning willen bij de uitvoering van effectief verzuimmanagement. Het is belangrijk dat de driehoek van deskundigheid – bedrijfsarts, verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige – in elke individuele situatie op de beste manier ingezet wordt.

Snelle en duurzame begeleiding naar werk

Als volledig gecertificeerde arbodienst en erkend opleider van bedrijfsartsen hebben wij alles in huis om ziekte en arbeidsongeschiktheid op te lossen en te voorkomen. Onze professionals doen er alles aan om jouw werknemers gezond, veilig en duurzaam aan het werk te houden. Als een werknemer ondanks alle voorzorgen toch uitvalt, zetten we onze expertise in om de werknemer weer zo snel en duurzaam mogelijk naar werk te begeleiden.

We hebben hiervoor alle expertise in huis: gebundelde medische en arbeidsdeskundige expertise vanuit de driehoek van deskundigheid. Waarbij bedrijfsarts, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige elkaar kennen en herkennen in ieders professionaliteit. Door deze samenwerking kunnen we de arbeidsmogelijkheden vroegtijdig en adequaat duiden en benutten. En jouw werknemer snel en duurzaam terug naar werk begeleiden.

Onze deskundigen

Klik hieronder op het specialisme uit de driehoek van deskundigheid om meer te lezen over de deskundige en zijn/haar rol in de ziekteverzuimbegeleiding:

Arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige is een specialist op het gebied van mens, werk en inkomen​. Deze specialist brengt de arbeidsmogelijkheden en inzetbaarheid van een arbeidsongeschikte werknemer in beeld. Hierbij maakt de arbeidsdeskundig een weging tussen de belasting van de functie en de belastbaarheid van de werknemer. Rekening houdend met diens fysieke, mentale en sociale conditie.

De arbeidsdeskundige onderzoekt of de werknemer kan terugkeren in het eigen werk, of dat het werk passend kan worden gemaakt. Daarnaast geeft de arbeidsdeskundige advies ten aanzien van andere passende functies voor de werknemer binnen of buiten de organisatie inclusief praktisch toepasbare handvatten voor de leidinggevenden en/of afdeling HR.

Voor meer informatie klik hier

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts is de medisch specialist en adviseur bij werkhervatting, en weegt daarbij de arbeidsomstandigheden en arbeidsrisico’s. Zij hebben een focus op een snelle en zorgvuldige werkhervatting. Onze bedrijfsarts geeft objectief, concreet en helder advies over de arbeidsmogelijkheden; ziek- of niet ziek, mogelijkheden en voorwaarden voor re-integratie en (aanvullend) behandeladvies.

De bedrijfsarts is de spil in de arbeidsomstandighedenwet en wordt integraal betrokken bij het opstellen, ontwikkelen en uitvoeren van arbo- & verzuimbeleid bij werkgevers.

Verzekeringsarts

De verzekeringsarts is de specialist in de beoordeling en inventarisatie van de belastbaarheid. Daarnaast is de verzekeringsarts specialist van ziektebeelden in relatie tot arbeidsmogelijkheden. Zij dragen zorg voor een zorgvuldige medische beoordeling en begeleiding bij dreigend langdurig verzuim.

Direct een van onze deskundigen inzetten?

Via het formulier vraag je direct en snel de inzet van een van onze deskundigen aan. Heb je nog vragen? Vul dan ons contactformulier in. We nemen binnen één werkdag contact met je op voor een advies op maat.

Direct en snel inplannen:

  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database van ArdoSZ. Je kunt te allen tijde je gegevens laten wijzigen dan wel laten verwijderen. Daarvoor kun je alsmede gebruik maken van het contactformulier. Je gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld, tenzij anders aangegeven. Je gegevens worden op beveiligde servers in Nederland opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar ons Privacy Statement onderaan de website.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ArdoSZ als erkende opleidingsinstelling

We steken veel energie in opleiding, ontwikkeling en begeleiding van onze professionals. We zijn daarnaast een erkende opleidingsinstelling voor bedrijfsartsen en leiden met veel zorg en toewijding de bedrijfsarts van morgen op. Daarmee versterken we tegelijk ook onze kwaliteit, kennis én slagvaardigheid.

We beseffen ons dat we als erkende opleidingsinstelling voor bedrijfsartsen een belangrijke verplichting en taak hebben. Deze voeren we met de grootst mogelijke zorg en aandacht uit. Artsen worden opgeleid tot specialist (AIOS) in het domein Arbeid & Gezondheid: Bedrijfsgeneeskunde. Zij doen met alle aspecten van het vak in de praktijk kennis en ervaring op en worden tijdens deze specialisatie een volwaardig en vakbekwaam bedrijfsarts. Wij maken deze brede maar zeer specialistische functie inzichtelijk en uitvoerbaar voor de AIOS met behulp van de ‘toetsmatrix’ uit het LOP bedrijfsgeneeskunde. ArdoSZ sluit in de praktijk een-op-een aan op de vereisten van de ‘toetsmatrix’ met concrete opdrachten bij werkgevers en opdrachtgevers.

Deze verzuimbegeleiding bieden wij ook: 

•     Casemanagement
•     Arbeideskundige
•     Re-integratie
•     Mediation
•     Second opinion