Is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie of een (dreigend) conflict tussen werknemer en werkgever? Dan is mediaton mogelijk een oplossing. Wanneer onenigheid of een verschil van inzicht ontstaat, wordt het soms lastig om hier samen op een goede manier uit te komen. Werkplezier vermindert voor beide partijen en dit heeft mogelijk negatieve gevolgen voor prestaties op de werkvloer. En in sommige gevallen is de relatie zo verstoord dat het resulteert in een conflict en verzuimmelding. Vul onderstaand formulier in om direct een mediation traject aan de vragen.

Werken naar de oplossing

Het is van belang om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven. Een onafhankelijke, deskundige mediator kan hiervoor de juiste ondersteuning bieden. De mediator is onpartijdig, gaat vertrouwelijk om met informatie en gaat samen met werknemer en werkgever in gesprek om tot de kern van het probleem te komen. Wat speelt er nu daadwerkelijk? Hoe kunnen we dit samen op gaan lossen? Kunnen we het samen oplossen of is daar meer voor nodig? Juiste communicatie, openheid en eerlijkheid spelen hierin een grote rol. De mediator kan vanuit een onafhankelijke rol ondersteuning bieden om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Een oplossing die voor werknemer én werkgever aanvaardbaar is.

 

Het traject

Mediation bestaat uit gesprekken tussen werknemer, werkgever en de mediator. Voorafgaand aan het traject is er een mogelijkheid voor werknemer er werkgever om individueel een vertrouwelijk gesprek te voeren met de mediator. De mediator is de gespreksleider en verantwoordelijk voor de begeleiding van het proces. En is daarin onafhankelijk en neutraal.

 

Aanvragen mediation

Dat kan snel en makkelijk via het aanvraagformulier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, vragen we je om dit formulier volledig in te vullen. Ons secretariaat neemt na de aanvraag zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen. De aanvraag en gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Direct en snel aanvragen:

Stap 1 van 2

Meer preventieve diensten

ArdoSZ helpt je om te zorgen voor een vitale, veilige en gezonde werkplek. Zo houd je werknemers duurzaam aan het werk, borg je de continuïteit van je organisatie en houd je grip op de kosten. De inzet van onze preventieve diensten ondersteunen je daarbij.

Bekijk hier onze andere preventieve diensten: