Een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) geeft inzicht in de risico’s die potentieel verzuim veroorzaken. Het is dan ook belangrijk dat er structuur wordt aangebracht in een preventieve aanpak. Dat begint met het opstellen of het toetsen van een RI&E. In de meeste gevallen ben je als werkgever verplicht om in het bezit te zijn van een actuele RI&E. Bekijk hier of je organisatie RI&E plichtig is.

De start van een preventieve aanpak

Het is essentieel dat bedrijven hun risico’s in kaart hebben, om de kans op gevaarlijke situaties op de werkvloer te verkleinen. Dit gaat niet alleen over het controleren van gevaarlijke stoffen in de werkomgeving of waar de brandblusser moet hangen. Maar juist ook over de invloed van mentale belasting op je medewerkers. Met een RI&E ben je aan het inventariseren en tegelijkertijd creëer je bewustzijn en opvolging op de werkvloer. Hiermee zet je de eerste stappen naar een vitale organisatie.

 

Veranderende werkomgeving

Door de coronapandemie heb je als werkgever waarschijnlijk aanpassingen moeten doen in werkprocessen en werkplekken.  Een overgang naar bijvoorbeeld hybride werken vraagt om een nieuwe “toolset, mindset en skillset”. Om die reden bieden wij een separate thema RI&E aan. Deze ‘actualisatie RI&E’ bevat een beschrijving van de gevaren en de risicobeperkende maatregelen op het gebied van hybride werken. Een thema RI&E helpt je om de inventarisatie en opvolging compleet te maken.

 

Benieuwd wat ArdoSZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Via het formulier vraag je direct een RI&E consult aan. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Direct en snel aanvragen:

Meer preventieve diensten

ArdoSZ helpt je om te zorgen voor een vitale, veilige en gezonde werkplek. Zo houd je werknemers duurzaam aan het werk, borg je de continuïteit van je organisatie en houd je grip op de kosten. De inzet van onze preventieve diensten ondersteunen je daarbij.

Bekijk hier onze andere preventieve diensten: