Behoeften, ontwikkelmogelijkheden en kansen objectief in beeld

Vitaliteit is de fundering van een goed werkvermogen van werknemers. Dit geldt zowel voor een medewerker als individu, alsmede de organisatie als collectief. Om de factoren die invloed hebben op de inzetbaarheid van werknemers kwalitatief in kaart te brengen heeft ArdoSZ de organisatiescan als 0-meting. Dit doen we aan de hand van ‘Het Huis van Werkvermogen’, een wetenschappelijk onderbouwde methodiek om je organisatie in breedte en diepte inzichtelijk te krijgen.

Het Huis van werkvermogen

Het Huis van werkvermogen geeft de relatie aan tussen de individuele, organisatorische en sociale dimensies van werkvermogen. Iedere dimensie is een verdieping in het Huis en heeft een relatie tot de volgende verdieping(en). Iedere verdieping wordt geïnventariseerd en geanalyseerd en worden maatregelen toegepast waar nodig. De duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers verbeterd.

Afbeelding huis van werkvermogen

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Het doel van de scan is om in kaart te brengen waar de behoefte ligt, waar de mogelijke ontwikkelpunten liggen en wat er op dit moment aanwezig is. In gesprek met ArdoSZ zal je als organisatie tot inzichten komen die bijdragen aan het fundament voor een concrete en effectieve aanpak voor preventie. Dit vertaalt zich in een rapportage en een advies voor de inrichting van duurzaam inzetbaarheidsbeleid, onderdeel van preventie.

Direct een offerte ontvangen of een afspraak inplannen?

Laat hier weten hoe we je kunnen bereiken. Een van onze accountmanagers neemt binnen één werkdag contact met je op voor een offerte op maat.