Zelf direct inplannen. Wel zo makkelijk!

Met onze BIG-geregistreerde keuringsartsen bieden wij jou een kwalitatieve (CBR) rijbewijskeuring volgens de geldende richtlijnen. Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk en bewaken het gehele keuringsproces van aanmelding tot het beveiligd versturen van de keuringsrapportage.

Via de button ‘direct en snel inplannen’ kun je zelf de keuring inplannen bij een locatie bij jou in de buurt, op een tijdstip die jou uitkomt! Kun je geen passend moment in jouw omgeving vinden of heb je liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact op met keuringen@ardosz.nl of bel 024 – 750 1100. Wij zijn flexibel en denken graag met je mee in mogelijkheden!

Direct en snel zelf inplannen

Klik op onderstaande link om de rijbewijskeuring direct zelf in te plannen:

Ga naar de: planningsagenda

Heb je 3 of meer ZD-codes? Dan helpen we je graag telefonisch om een passende afspraak te maken. We zijn bereikbaar op:  024 – 750 1100.

Per mail of telefonisch inplannen

Wij helpen je graag, zijn flexibel en denken graag met je mee in mogelijkheden! Neem vrijblijvend contact op

per mail: keuringen@ardosz.nl of bel: 024 – 750 1100.

Wanneer een rijbewijskeuring?

Iedereen die rijbewijs C (vrachtwagen), D (bus) of chauffeurspas taxi en Medibus wil verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Daarnaast worden bestuurders van 75 jaar en ouder standaard elke 5 jaar medisch gekeurd. Ook mensen met een handicap of beperking kunnen hun rijgeschiktheid laten testen en een rijbewijskeuring aanvragen.

Bij het aanvragen of vernieuwen van het rijbewijs begin je met het invullen van een Eigen Verklaring ofwel gezondheidsverklaring op (www.CBR.nl). Hierop staan vragen over de gezondheid. Als er géén vraag met ‘ja’ wordt beantwoord, is er géén keuring nodig. Dit is meestal het geval.

De rijbewijskeuring

Tijdens de rijbewijskeuring door onze deskundige keuringsartsen wordt gekeken of iemand aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt:

  • wat de bloeddruk is;
  • de urine op suikerziekte;
  • of iemand voldoende gezichtsvermogen heeft;
  • of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig een motorvoertuig te besturen.

ZD-codes

Als uit de gezondheidsverklaring blijkt dat een rijbewijskeuring nodig is ontvang je, afhankelijk van de antwoorden, 1 of meerdere ZD-codes van het CBR. ZD staat voor ZorgDomein. Dit is een digitaal systeem waarmee wij snel, makkelijk en veilig kunnen communiceren met het CBR. Nadat je gekeurd bent worden de gegevens uit de keuring via ZorgDomein digitaal met jouw unieke ZD-code(s) aangeleverd bij het CBR. Zo komt de gevraagde informatie meteen bij het CBR binnen en kunnen zij snel beoordelen of je veilig de weg op kunt.

Kosten van de rijbewijskeuring

Het aantal ZD-codes bepaalt de omvang van de keuring en dus ook hoeveel tijd de keuringsarts nodig heeft om de keuring uit te voeren. Bij het boeken van de afspraak is het daarom heel belangrijk om het juiste aantal ZD-codes aan te geven. Zonder ZD-codes is het helaas niet mogelijk om een afspraak in te plannen.

1 ZD-codes; kosten € 100,00 incl. BTW (20 min.)
2 ZD-codes; kosten € 167,20 incl. BTW (45 min.)
3 ZD-codes: kosten € 222,93 incl. BTW (60 min.)
4 ZD-codes: kosten € 278,66 incl. BTW (75 min.)

Liever telefonisch of per mail contact?

Neem dan vrijblijvend contact op met keuringen@ardosz.nl of 024 – 750 1100. Wij zijn flexibel en denken graag met je mee in mogelijkheden!